Moć Logosinteze!

Moć Logosinteze!

Objavljeno u Tekstovi | 0 | 6 Mar 2018

U početku beše Reč,

I Reč beše u Boga,

I Bog beše Reč.

Jevanđelje po Jovanu.

Postoje mnogi dokazi koji govore u prilog tome da Reči imaju moć. Kreativna moć reči se u ljudskoj istoriji podrazumevala.

Tako sam sigurna da ste svi čuli čarobnu reč: abrakadabra. Čak je i sva deca  znaju.

Iza abrakadabra se krije aramejska izreka avrah ka dabra, koja znači „stvaram ono što izgovaram“.

Japanci veruju da reči imaju sopstvene duhove. Fenomen duha reči kod Japanaca se naziva kotodama, a odnosi se na mističnu moć u rečima i imenima.

Zašto su nama važne reči?

 

Logosinteza je sistem vođene promene, koji upravo kao glavno oružje u svom procesu koristi reč.

 

Zapravo, Logosinteza koristi posebno struktuirane rečenice kojima se osoba vodi do promene.

 

moc-logosinteze

 

Inteligentna smo bića koja imaju moć da, vrlo brzo, u svoj um prizovu neki događaj iz prošlosti ili pak da zamislimo nešto što bismo voleli da se dešava u budućnosti. Ukoliko su nam događaji bili važni, oni će biti propraćeni sa emocijom o njima. Tako npr: probajte da se setite nečeg lepog što vam se desilo? Emocija koja prati vaš događaj je prijatna. Sada, probajte da zamislite nešto ne baš tako lepo, nešto što mislite da je loše? Emocija koja prati događaj koji smo procenili kao loš je uglavnom neprijatna, nekada je nismo ni svesni.

Kada je naš lični prostor ispunjen neprijatnim emocijama, strahovima, brigama, nekim blokadama mi teško da možemo biti prisutni u sadašnjem trenutku.

 

Kako nam Logosinteza može pomoći?

 

Logosinteza nam pomaže da se oslobodimo neprijatnih emocija putem posebno struktuiranih rečenica. Izgovaranjem preciznih rečenica menjaju se naša zapažanja, emocije i razmišljanja. Kada promenimo svoja razmišljanja o događajima, dolazi i do promene emocije.

Primenom Logosinteze mi učimo da neutrališemo ili čak i da razgradimo neprijatna iskstva.

 

Kako to izgleda u praksi?

 

Marija ima dvadeset i pet godina i student je završne godine prava. Obraća se za pomoć, jer u nazad celu godinu odlaže polaganje poslednja dva ispita. Tokom razgovora sa Marijom, saznajem da kada god bi krenula da uči, počinjali bi bolovi u glavi , nemir neki u stomaku, i ona bi ostavljala knjigu do sutrašnjeg dana. Nekada, bi prošlo i po nekoliko nedelje dok ponovo ne bi „sela za knjigu“ i iznova prošla kroz krug neprijatnog osećanja i ponašanja. Tokom razgovora sa njom saznala sam da ona sebe ne može da vidi u budućnosti kao nekoga ko ne radi svoj posao pravično. Daljim istraživanjem njene predstave, o završetku studija,  saznala sam da njena iskustava vezana za pravo govore o neprijatnim stvarima koje ona čak nije mogla ni da ispriča. Nakon izgovaranja posebno struktuiranih rečenica kod Marije je došlo do značajne promene u razmišljanju i osećanju. Nova slika koje se stvorila nakon izgovorenih rečenica je ukazivala na nju kao nekoga ko uči druge pravu. Doživela je sebe kao profesora prava i otvorila sebi vrata ka učenju. Na taj način je otklonjena blokada vezana za učenje.

 

U početku beše Reč,

I Reč beše u Boga,

I Bog beše Reč.

Jevanđelje po Jovanu.

 

Promene nužno ne moraju da budu teške i duge. Naprotiv, pomoću Logosinteze one čak mogu biti zadivljujuće brze i lake.

Traženje pomoći nije izraz slabosti ili ludosti, već svesnosti o tome da ne možemo sami da prevaziđemo određenu poteškoću, problem, prepreku. Logosintezu možemo da korstimo zarad svog ličnog i duhovnog razvoja na bezbroj pitanja. Zanimljivo je da se posebne rečenice vrlo lako uče i da ih možemo raditi sami u svakom momentu. Tako ja moje klijente učim da sami rade  rečenice i da automatski svedoče promenama.

Ukoliko imate bilo koju nedoumicu ili pitanje vezano za Logosintezu budite slobodni da pišete na mejl pogleduogledalu@gmail.com.

 

S poštovanjem i ljubavlju,

Tijana

 

27657111_943903875785126_3937318423143686515_n

Ostavite odgovor