Logosinteza – Moć reči

Logosinteza – Moć reči

Objavljeno u Tekstovi | 0 | 13 Feb 2018

Imala sam sreću, da tragajući za novim znanjem koje bi upotpunilo moj rad sa klijentima pronađem i naučim da upotrebljavam Logosintezu.

Još uvek se jako malo zna o ovom sistemu vođene promene, naročito na  našim prostorima. Zato ću se potruditi da je što detaljnije približim vama sada, kao i u ciklusu tekstova koji će usledeti.

Ništa se ne dešava slučajno tvrde mnogi, a ja verujem. Znanje nas pronađe onda kada smo spremni, kao što i promena počinje baš onda kada je pravo vreme. Zato verujem da je sada pravo vreme da se Logosinteza približi većem broju ljudi i vama, dragi čitaoci.
Logosintezu je nastala u Januaru 2005 godine, a njen tvorac je dr Viljem Lamers švajcarski psihoterapeut, sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa klijentima. Dr Lamers je u Logosintezu pretočio svoja znanja iz hipnoterapije, energetske terapije, transakcione analize i neurolingvistikog programiranja. Logosinteza nastaje kao sinteza znanja i iskustva, a u cilju zdravog mentalnog, emocionalnog i fizičkog zdravlja čoveka.

 

Logosinteza je sistem vođene promene koja pomaže u ostvarivanju uticaja na mentalno, emocionalno i fizičko stanje čoveka uz pomoć neobičnog principa: Bitna je moć reči.

Radeći dugi niz godina sa različitim ljudima dr Viljem Lamers je došao do zaključka da mi postojimo unutar ličnih energetskih polja i da su ti prostori prestavljeni često kao “muzeji” ispunjeni sa različitim predstavama iz prošlosti i fantazijama o budućnosti. Oni nas sprečavaju da budemo sada i ovde prisutni i delotvorni.
Na te predstave iIi fantazije mi reagujemo kao da su stvarne, a upravo ta naša reakcija i taj doživljaj nas sprečavaju da ostvarimo ono što bismo želeli.
Logosinteza nam pomaže da brzo i lako prepoznamo koje su to predstave, misli i fantazije, koje nas ograničavaju. Takođe, Logosinteza nam pomaže da putem nje dođemo do otklanjanja tih istih predstava i fantazija što nas dovodi do zdravijeg svakodnevnog funkcionisanja.

 

Logosinteza nam pomaže da zaista vidimo šta se krije u ogledalu i da to promenimo ako mislimo da treba.
Mi zaista možemo da se oslobodimo negativnih predstava iz prošlosti i da prestanemo da pravimo negativne predstave vezane za budućnost, živeći život SADA i OVDE!

 

To nam upravo omogućava Logosinteza odnosno moć reči kada izgovaramo određene rečenice i puštamo da one deluju. 
Logosinteza koristi moć reči kako bi očistila sve ono što je nepotrebno u našem fizičkom telu i mentalnom prostoru. Putem Logosinteze mi imamo moć da unapredimo bilo koji segment našega života. Bilo da se radi o ljubavi prema sebi, ljubavi prema roditeljima, partneru ili pak unapređenju odnosa sa drugima, smanjenju straha i anksioznosti. Logosinteza ima rešenje.
Gde sve možemo da primenimo ovu tehniku?

Primena/rešavanje:
• oslobađanje od straha,
• gubitak,
• tuga,
• neuspeh,
• bolna sećanja,
• štetne i destruktivne navike,
• različiti problemi u odnosima,
• fizički problemi ,
• iluzije,
• osobađanje od briga.

Nijedna promena se ne dešava sama od sebe, potrebno je da je neko pokrene i da prepoznamo da je vreme. Logosinteza nam u tome može u mnogome pomoći. Pomoću ove tehnike mi možemo da naučimo da upravljamo svojim životom bolje i da radimo onako kako je najbolje. Reči imaju moć kada se na pravilan način koriste.

Pokrenite svoju promenu.

S ljubavlju i poštovanjem,

Tijana

 

27657111_943903875785126_3937318423143686515_n

Ostavite odgovor