Ljubavni Signali

Ljubavni Signali

Objavljeno u Tekstovi | 0 | 6 Sep 2016

Ljubav sama po sebi nije dovoljna ukoliko se ne iskaže, ne pokaže.

Zato imamo situacije da osećamo snažnu ljubav, ali usled toga što ne znamo kako da je izrazimo, narušavamo odnos ili možemo imati situacije da nas drugi vole, ali nam to ne pokazuju ( ne po našim očekivanjima) i samim tim odnos gubi na svom kvalitetu.

Kada smo mali mi registrujemo ljubav kroz pažnju koji nam poklanjaju naši roditelji, prvenstveno majka.

Već u tom odnosu se učimo prvim signalima ljubavi i načinima kako da mi pokažemo ljubav.

 

d9c2c48bc50df89134a3fba4a58b0af3

 

Ukoliko je ostvarena zdrava i dobra veza sa majkom u prošlosti, ukoliko su zadovoljene naše ljubavne potrebe mi ćemo kao odrasli ljudi uspevati da ostvarimo čvrste i zdrave odnose.

Međutim, zdravi odnosi u prošlosti i sigurna baza ljubavi su uslovi koji doprinose da se jedna veza u odraslom dobu ostvari kvalitetno. Ono što je jako važno u jednom odraslom odnosu, jesu upravo signali ljubavi, kako ih šaljemo i kako ih primamo.

Što su nam sličniji signali ljubavi sa našim izabranim partnerom, to je naša veza čvršća a ljubav jača.

 

cute-kiss-photography-Favim.com-491247

 

Ono što može da nas remeti u našem putu izražavanja ljubavi su nedoumice koje možemo imati.

Iz tog razloga bi trebalo da saznamo/naučimo koji su svi signali ljubavi, kako nekome pokazati ljubav ili kako se „poklopiti“ sa nekim.

Zato je dobro otvoreno razgovarati sa partnerom o načinu na koji mi želimo ili bi voleli  da nam se pokazuje ljubav. Kao i o tome koji je način našeg partnera.

Problemi u vezi mogu da se jave kada se signali pomešaju, kada osobe usled ne uviđanja signala ljubavi počnu da se udaljavaju ili smišljaju neke filmove u svojoj glavi.

Svako od nas ima neku drugu definiciju ljubavi, koja sa sobom povlači svoje specifične signale. Za nekoga je ljubav onda kada se verbalizuje, za nekoga kada je pokažemo kroz dodir, za nekoga pokazatelj ljubavi može biti seks, za nekoga vreme provedeno zajedno, darivanje, za nekoga je pokazatelj ljubavi kada ga neko sluša, za nekoga kada neko deli svoja najdublja osećanja…

Koji je vaš signal ljubavi?

Kada poznajemo svoj način registrovanja ljubavi, postaje nam lakše da uočimo u našem odnosu da li se pojavljuju naši signali. Ukoliko se desi da se oni ne pojavljuju, mi imamo mogućnost da o tome razgovaramo sa našim partnerom.

Ono što ume da se dešava u stvarnom životu jeste da partneri ne razgovaraju o samim signalima, te sa obzirom na to da svako ima drugačiji vid pokazivanja ljubavi, dolaze u konflikt zbog ljubavi.

Paradoksalno.

 

dsc0544

 

Umesto da mislimo o tome da li nas neko voli, možemo postaviti pitanje svom partneru: Koji je tvoj način pokazivanja ljubavi? Kako ti znaš da te neko voli? Ova pitanja nam mogu biti dobar vodič u otkrivanju signala ljubavi drage osobe, kao i pokazatelj da li je naša izabranica/izabranik nama već izrazio ljubav.

S ljubavlju,

Tijana

 

 

 

 

Ostavite odgovor